Mapping the future


Ruim een jaar geleden zijn wij (Sarah Schützle, Marloes Elbertse, Coen van Haaften en Krijnie Beyen) gestart met het project Mapping the future. Mtf is een innovatie- en kunstproject waarin we werken aan het vergroten van bewustzijn als basis voor vernieuwende visies op de samenleving. Het project bestaat uit twee fases: bijeenkomsten in zogenaamde innovatie labs en door de labs geïnspireerde projecten en tentoonstellingen door kunstenaars.

Deelnemers aan de innovatie labs van Mapping the future kunnen mensen en organisaties zijn die hun stem willen laten horen binnen hun werkterrein of interessegebied en die inzien dat er zowel lokaal als globaal nieuw verbindend leiderschap nodig is om ons (samen)leven in alle opzichten te verduurzamen.

Verantwoordelijkheid
Om dit nieuwe leiderschap vorm te geven lijkt het nodig om alles wat er gebeurt te zien vanuit het perspectief van de zich herhalende geschiedenis en te onderzoeken wat onze eigen rol is en kan zijn. Zijn wij als collectief van individuen bereid om aan te kijken en los te laten wat ons tegenhoudt en om in het onbekende te stappen? Ofwel nemen wij, ieder voor zich, de verantwoordelijkheid?

Wij zijn het verleden..
.. wij zijn ook de toekomst, wij zijn één met en onderdeel van de wereld. We zijn collectief “gevormd” door de ervaringen in ons verleden. Deze ervaringen zijn soms duizenden jaren oud. Door de effecten van deze ervaringen als gevolg van onderdrukking, uitputting van onze bronnen, oorlogen, kolonialisme, racisme, kapitalisme, huiselijk geweld, ongelijkheid etc. zijn collectief patronen (en machtsverhoudingen) ontstaan waarnaar we ons nog steeds en steeds weer persoonlijk en collectief onbewust gedragen.

We hebben met elkaar een wereld opgebouwd vanuit het reageren op oude pijn. Een reactie maakt dat we verschillen uitvergroten en houdt ons tegen om vanuit vertrouwen met elkaar om te gaan.


De mens is de enige soort op aarde die kan anticiperen op het verleden en de toekomst. De mens kan werken aan het vergroten van bewustzijn en daarmee aan de transformatie van gedragspatronen. Transformatie begint bij ons als individu. Onze innovatieve kracht kunnen we verder openen, zoals een steen die in het water gegooid een rimpeling veroorzaakt. Alle oplossingen zijn al aanwezig. We zien ze nog niet. Daarvoor is het nodig om ons bewustzijn te verruimen. Het aanboren van de potentie tot meer bewustzijn is het doel van de innovatie cirkels van Mapping the future.

Mapping the future is een platform voor bedrijven, geïnteresseerden en kunstenaars om met behulp van meditatie, enquiry, creatie, contemplatie en communicatie bij te dragen aan maatschappelijke verduurzaming.

Krijnie Beyen

Meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close