Er is geen zekerheid, er is alleen avontuur (visie)

Lux achtergrond negatief

JIJ – als vormgever van je eigen leven

Misschien sta je net als ik open om het leven te ontvangen en zie je ook wel dat het niet altijd stroomt, of zijn er uitdagende gebeurtenissen, die iets onverwachts in je los maken. Misschien verbaas je je over je eigen reacties en lijken ze niet passend in het moment. Of misschien ben je nieuwsgierig of gedreven om een antwoord te vinden of zie je kans om in liefde de stroom van je leven te volgen.

We worden gevormd door onze ervaringen en zijn geboren met een energetische imprint uit ons verleden van onze voorouders en cultuur (ons karma). Onze ervaringen verwerkten we in de veilige armen van onze moeder, vader of verzorgers. Als deze liefdevolle opvang structureel ontbrak, vonden we een manier om met onze emotie om te gaan. Dat leek op dat moment intelligent. We blijven vaak gedurende (de rest van) ons leven reageren op deze opgeslagen herinneringen. Je gedrag heeft soms niets met het moment te maken.

Een emotie is een natuurlijke reactie, die ongeveer 10 minuten duurt. Als we langer in de overwelming van de emotie blijven, is er iets niet goed geheeld. We kunnen leren loslaten en andere keuzes maken. We zijn veerkrachtig en wijs en ons lichaam heeft een zelfhelend vermogen. Deze holistische kwaliteiten spreek ik aan en leer jij versterken in de meditatieve cirkels die ik begeleid.

JIJ – als mede vormgever van onze collectieve toekomst

De wereld is niet iets buiten ons maar wij zijn er één mee. We vormen als mensen, met de aarde en de natuur een verweven web. Als een van de draden van het web loslaat, verandert het web. Als een draad of kruispunt versterkt wordt, heeft dat ook effect op het web.

Alle toekomstscenario’s bestaan al. Elk moment is tijdelijk. We kunnen altijd kiezen. Kiezen we voor liefde of voor angst. Onze voorkeur geeft voeding aan onze toekomst. 

Onlangs zei iemand tegen mij dat de beweging van een vlindervleugel duizenden kilometers verderop een orkaan teweeg kan brengen. Een rimpeling in de zee kan een grote golf worden, dat is misschien beter voor te stellen. Wij – jij en ik – als onderdeel van een systeem, kunnen co-creators van een nieuwe beweging worden.

Kortom transformatie en innovatie begint bij onszelf en bij ons bewuste zijn. 

There is no certainty, there is only adventure (Assagioli)

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close