Deepening self awareness

Herbert Bayer, In Search of Times Past. 1959.

Misschien ben je net als ik nieuwsgierig en weet je dat het leven er is om geleefd te worden. Misschien heb je je, net als ik, lange tijd ingehouden, niet geweten hoe alles precies werkt, wat je voelde (of niet voelde), misschien was je soms verward en maakten je hersenen overuren (of doen ze dat nog steeds).

Je weet misschien dat het mogelijk moet zijn om je minder zorgen te maken. Je weet of vermoedt dat het mogelijk is om je vrij(er) en lichter te voelen in je relatie, naar je kinderen, ouders, werk, in welke relatie dan ook. Je vraagt je misschien af hoe je de ander/de wereld  kunt zien zonder vooringenomen te zijn. Je verlangt ernaar om jezelf vanuit je hart, op een authentieke manier te (laten) zien.

Ruimte voor onderzoek en bewustworden

In de cirkel Deepening Self Awareness schep ik een theoretisch en praktisch kader voor onderzoek van de familieblauwdruk waarin je geboren bent en de emotionele gewoonten uit je familiesysteem. Daarnaast kijken we naar (persoonlijke en collectieve) overtuigingen om inzicht te krijgen in wat jouw/onze uitdagingen zijn. Al doende ontstaat er in de cirkel een bedding van veiligheid, herkenning en vertrouwen waardoor ieders gewoontes en patronen gezien kunnen worden vanuit een alles omvattend perspectief.

Ruimte voor begrip en heling

Ik gebruik The Art of Transparent Communication van Thomas Hüble om de oorsprong van je gewoontes en gedrag te begrijpen. Ik gebruik full body awareness meditaties en een op je bindweefsel gerichte helingstechniek om de wijsheid van elke cel in je lichaam te activeren en je zelfhelende vermogen aan te spreken.

Ruimte voor veiligheid en vertrouwen

We werken met elkaar in een relationele veld. Dat klinkt misschien abstract maar velen van ons missen een positieve reflectie omdat we in ons leven onvoldoende gezien zijn en worden. We missen daardoor veiligheid en kiezen soms partners die deze veiligheid ook niet bieden. Daardoor hebben we het vertrouwen in onszelf niet of onvoldoende kunnen ontdekken. De cirkel is een oefenterrein.

Live en on-line

We ontmoeten elkaar tien keer (een combinatie van live en on-line). Er komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals de waarnemer in onszelf, bewust sturen van energie, onze zelfhelende capaciteiten, onze stem die niet durft te spreken en specifieke vragen die voortvloeien uit de ontmoetingen.

Wanneer:  vanaf donderdagochtend 16 februari 2023, elke 2 weken van 09.30 – 12.30 uur – afhankelijk van de voorkeur van de deelnemers live of on-line (of een combinatie)

Aantal deelnemers:  bij minimaal 4 deelnemers gaat de cirkel door.

Kosten:  € 450,- voor 10 bijeenkomsten.

Aanmelden

Meer informatie over the Art of Transparent Communication

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close