There is a crack in everthing – that’s where the light comes in

We lijken ons meer en meer te beseffen dat we als mensheid de bronnen van de aarde te veel uitputten en dat in het verleden gegroeide systemen minder functioneren. Dit brengt een tijd van chaos met zich mee, waarin sommige mensen angstig zijn en dingen onder controle willen houden. Het is goed om dit te erkennen. Een crisis biedt echter ook een opening tot nieuwe bewegingen. Welke richting we ook op bewegen, als deze voortkomen uit een groter bewustzijn, uit de balans tussen hart en hoofd, kunnen we de magie en de liefde weer volledig terugbrengen in ons leven.

Als we inzien dat we in onszelf en met elkaar een “gevangenis” hebben gecreëerd van beperkte ideeën op allerlei gebied en als we ook het goede kunnen zien in wat de ontwikkeling van de mensheid ons gebracht heeft, is er een mooi begin voor het nieuwe.

Om het systeem te transformeren, zullen wij zelf deze transformatie moeten belichamen. Ik wil samen met jou een live cirkel organiseren waarin we kunnen oefenen om bewuste deelnemers van deze transitietijd te zijn. Dingen die volgens mij van belang zijn is authentiek zijn en durven met een ander in verbinding te zijn, praten vanuit de ruimte van ons hart, vertrouwen op ons innerlijke weten, inspiratie vinden bij voorouderlijke bronnen, vertrouwen op de wijsheid van de natuur, onze plek kennen in de cirkel van leven en aarde, gecentreerd/gebalanceerd in relatie zijn met onszelf en anderen. In de cirkels oefenen we met de zelfhelende capaciteiten van ons lichaam en ons vermogen om fundamenteel bewust te zijn (het realisatie proces).

De cirkel begint met een introductie waarop je kennismaakt met het realisatieproces. Dit proces omvat meditaties die lichaam, hart en geest openen voor de realiteit van eenheid en heelheid – het fundamentele bewustzijn. Je leert om steeds dieper in een staat van stilte en helderheid te zijn. Een staat, die zowel in jezelf als tot de ruimte buiten jezelf doordringt. Vanuit deze staat van stilte zie je de dingen voor wat ze werkelijk zijn. Je gedachtes, ingevingen, en gevoelens neem je waar als dingen die zich door deze stilte bewegen.

Veel mensen leven (meestal onbewust) voor of boven hun lichaam. Zo waren ze minder bevattelijk voor de buitenwereld. Door de meditaties leer je gericht je lichaam opnieuw te bewonen, de gebruikelijke greep op patronen, lichaam en wezen waar te nemen, en te ontspannen. De oefeningen openen ook de chakra’s, cultiveren innerlijke diepte, gelukzaligheid en helderheid, en verfijnen de adem en de zintuigen zodat je op een subtieler niveau kunt zien, horen en aanraken. Je gaat jezelf meer en meer als kwaliteitsrijk en authentiek ervaren – als individu die tegelijkertijd individualiteit overstijgt, als deel van het geheel. Je onthult de grond van je wezen als de stralende transparantie van het fundamentele bewustzijn, dat je lichaam en omgeving als een eenheid doordringt. Dit besef houdt aan, zelfs tijdens reflectief denken, intense emoties en tijdens het omgaan met andere mensen.

Tijdens de live ontmoetingen komen verschillende vormen van meditatie aan bod, die ik combineer met creatieve expressie (tekst, beweging of beeld – en voor iedereen ervaring of niet) en het delen van ervaringen. Deze manier van elkaar ontmoeten is een helende ervaring die je meeneemt in je dagelijks leven.

Data: 5 februari, 5 maart, 2 april, 7 mei en 4 juni 2022

Tijd: 09.30 – 12.30 uur

Waar: Nervistraat 3, 3822 EE Amersfoort

Vrijwillige bijdrage: K.C. Beyen, NL51 INGB 0000 712828

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close