Verhalen van ons lichaam

Ons lichaam is een bron van zelfonderzoek. Het is van nature intelligent – we hoeven er niet over na te denken – het functioneert. Ons lichaam is ook een archief. We slaan er herinneringen – soms ingegeven door onze ouders en cultuur – en reactieve patronen ontstaan in onze jeugd, in op. We doen dit met name in ons bindweefsel wat weer communiceert met ons zenuwstelsel.

Jouw verhalen een plek geven

In de cirkel Verhalen van ons lichaam gaan we in 8 sessies, jouw verhalen ontdekken en ontwarren.

Ik gebruik een krachtige vorm van geleide meditatie waarin je je lichaam leert bewonen. De meditatie brengt je naar de ervaring van eenheid met jezelf en je omgeving. Dit noem ik fundamenteel bewustzijn. Vanuit dit bewustzijn maak je contact met een spanningsplek, die om aandacht vraagt. Er komen meestal beelden, verhalen of een herinnering op. Ik begeleid je om vervolgens de spanning te ontladen en vervolgens te los te laten.

Een beeld, tekening , nieuw verhaal of songtekst maken

In een creatieve oefening verbeeldt of verwoordt je je ervaring. In de veilige setting van de cirkel deel je je werk en ontvang je de reflecties van de anderen. Soms brengt een woord of zin van een ander je een nieuw inzicht. Op den duur krijg je meer vertrouwen in je lichaam als bron van wijsheid en zelfheling.

Datum: binnenkort start een nieuwe cirkel. We zien elkaar acht keer, om de 2 weken, gedurende 2 uur on-line. We sluiten af met een live bijeenkomst en kijken dan terug op je proces.

foto: Roosmarijn Broersen (fotograaf en deelnemer)

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close